Bungalows
Wonen op één niveau

Op deze pagina vindt u ons woningaanbod met onze bungalows

Cumulus 540

Cumulus 560

Cumulus 670

Cumulus 760

Cumulus 770

Cumulus 780

Cumulus 820

Cumulus 880

Cumulus 960

Cumulus 980

Cumulus 990

Het Onveranderlijke B54

Het Onveranderlijke B65

Het Onveranderlijke B76

Het Onveranderlijke B82

Het Onveranderlijke B96

Velum 750

Wat is een bungalow eigenlijk?

Bungalow

In het algemeen beschrijft „bungalow“ elk type eengezinswoning dat maar één woonlaag heeft. Als onderdeel van een normale woonwijk was dit type huis zeer populair in grote delen van Duitsland, vooral in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Maar ook vandaag de dag beginnen bouwers steeds vaker gebouwen als bungalows te bouwen. Ruim, maar duurzaam, modern wonen is de trend. Als u een huis wilt bouwen, is de bungalow uitstekend geschikt voor deze woonstijl.

Voordelen

Vooral met het oog op de alomtegenwoordige thema’s toegankelijkheid en leeftijdsgebonden wonen is een bungalow zeer geschikt, omdat deze per definitie op één niveau is gebouwd en dus geen trap nodig heeft. Dit geldt niet voor een bungalow met een kelder zonder beperkingen, maar het kan in ieder geval worden toegepast op de woonruimtes. Bovendien kan de bouw van een bungalow vrij eenvoudig zijn, omdat de muren alleen het dak hoeven te ondersteunen, maar geen andere vloeren. Kostbare details zoals trappen en hekwerken zijn volledig geëlimineerd. Voor degenen die graag midden in de natuur leven, is het leven op één niveau het dichtst bij dit gevoel. Een aansluiting van binnen- en buitenruimte voor elke individuele ruimte kan zonder problemen worden gerealiseerd.

Nadelen

Er is eigenlijk maar één nadeel aan het bouwen van een bungalow: omdat alle kamers naast elkaar liggen, is de footprint en dus de benodigde kaveloppervlakte aanzienlijk groter dan wanneer ze op elkaar zouden liggen. Zorg ervoor dat uw eigendom dit toelaat. Met een hoekbungalow kunt u bijvoorbeeld slim gebruik maken van het perceel. Een bungalow met een kelder maakt de bijkeuken op de begane grond overbodig. Er kunnen ook beperkingen worden opgelegd door de topografie van het perceel. Zo kan een te klein perceel of een helling een bungalow alleen voorwaardelijk praktisch of helemaal niet praktisch lijken. Maak je echter niet te veel zorgen. Samen vinden we de beste oplossing voor uw woning.